Uw specialist in zwarte zonnepanelen.
06-53823361

Mono kristalijne en poly kristalijne zonnepanelen

Verschillen tussen Mono kristalijne en poly kristalijne zonnepanelen

Bij BlackPanel kunt u terecht voor Mono kristalijne en poly kristalijne zonnepanelen. Tussen deze modellen bestaan een aantal verschillen.
Het eerste verschil tussen Mono kristalijne en poly kristalijne zonnepanelen is het onderscheid in productie van de panelen. De productie van poly kristalijne panelen is eenvoudiger en sneller dan de mono kristalijne panelen. Poly kristalijne panelen hebben minder spanning ofwel voltage en de aanleg van de bekabeling is ook een stuk eenvoudiger. Hierdoor zijn poly kristalijne panelen goedkoper dan de mono kristalijne panelen.

Mono kristalijne panelen maken meer spanning en zullen daarom de omvormer vaker en sneller gebruiken. Dit is vooral merkbaar in de winters en de ochtenden en avonden. Deze panelen zijn duurder dan de poly kristalijne panelen doordat de productie minder gemakkelijk en aanleg ook complexer is.

Het grote verschil is dat poly kristalijne panelen gegoten worden en dat mono kristalijne panelen een groeiproces moeten doormaken. Dit groeiproces is complexer en heeft meer bewerking nodig. Bij dit proces komen alle kristallen in dezelfde richting te liggen waardoor ze een betere opbrengst hebben bij direct licht. Bij het gietproces liggen de kristallen door elkaar heen en geven daarom minder rendement bij direct licht.