Uw specialist in zwarte zonnepanelen.
06-53823361

Zwarte zonnepanelen

Hoe haalt u meer rendement uit zwarte zonnepanelen?

Het rendement van zwarte zonnepanelen wordt in de eerste plaats bepaald door de hoeveelheid licht dat op het paneel valt. Hoe meer licht en hoe beter het licht op het paneel terecht komt des te groter is het rendement. Totaal zal gemiddeld ongeveer 15 tot 17% van het licht omgezet worden naar energie. Om te bepalen hoe veel energie een zonnepaneel zal geven is de hoeveelheid licht in ieder geval de eerste bepalende factor.

Gebruik van hoogwaardige software

Om het hoogst mogelijke rendement uit onze zwarte zonnepanelen te halen maken wij gebruik van speciale software. Met deze hoogwaardige software zijn wij in staat om de opbrengsten tot in detail te berekenen. Door talloze waarden in te voeren, kunnen wij berekenen welke panelen het meest geschikt zijn en welke manier van installeren het hoogte rendement oplevert. Zo maken wij een zeer gedetailleerde simulatie van de werkelijkheid waardoor wij ervoor kunnen zorgen dat u het hoogste rendement haalt uit uw zwarte zonnepanelen.

De plaats van het paneel

Het is begrijpelijk dat de zwarte zonnepanelen in ieder geval op die delen van het dak geplaatst moeten worden waar de meeste lichtval op de panelen komt. Bepalende factoren hierbij zijn voornamelijk de richting van het dak en de hellingshoek. Een dak op het zuiden zal uiteraard meer rendement opleveren dan een dak op het noorden. Ook kan de ligging van het dak t.o.v. de omliggende bebouwing bepalend zijn. Staat uw woning in het centrum van een binnenstad met bebouwing die het zonlicht weghaalt, dan is dat uiteraard van invloed op het rendement.

Hoeveel energie levert het op?

Blackpanel heeft inmiddels al heel wat zwarte zonnepanelen geïnstalleerd en is regelmatig geconfronteerd met de vraag, “hoeveel rendement gaat het zonnepaneel opleveren?”. Wij kunnen daar een goed antwoord op geven doordat wij bij deze projecten de opbrengst zorgvuldig in kaart gebracht hebben met onze speciale sofware. Hierdoor hebben wij in iedere situatie nauwkeurig kunnen vaststellen wat de opbrengst zal zijn en hebben wij projecten met verschillende dakhellingen, oriëntaties en omgevingen gerealiseerd.

Neem contact op voor meer informatie

Wilt u meer weten over de opbrengst van een zonnepaneel en de speciale software die wij gebruiken voor het berekenen van de opbrengsten? Neem dan contact met ons op. Blackpanel informeert u graag vrijblijvend over het rendement van zwarte zonnepanelen.